Studentet e Shendetit Publik

 

Genci DERVISHI eshte drejtor i Departamentit te Aktiviteteve ne Keshillin Kombetar Studentor. Nese jeni te ineresuar te beheni pjese e stafit te KSS, kontaktoni ne: tel. +355 69 35 76 594 email: gencidervishi@yahoo.com; shendetipublik@gmail.com

Shendeti Publik ---> Created by RC Studio & Genci Dervishi.

 


SHENDETI PUBLIK ESHTE... ÇFARE?  NE,SI NJE SHOQERI, BEJME KOLEKTIVISHT PER TE SIGURUAR KUSHTET NE TE CILAT NJERZIT MUND TE JENE TE SHENDETSHEM.

SHENDETI PUBLIK ESHTE SHKENCA E MBROJTJES DHE PERMIRSIMIT TE SHENDETIT TE KOMUNITETEVE PERMES EDUKIMIT, PROMOVIMIT TE STILEVE TE SHENDETSHME TE JETES DHE KERKIMEVE PER PARANDALIMIN E SEMUNDJEVE.

PUBLIC HEALTH


 

1- PARANDALON EPIDEMITE DHE SHPERNDARJEN E SEMUNDEVE

2- MBRON KUNDRA RREZIQEVE MJEDISORE

3- PARANDALON DEMTIMET

4- PROMOVON DHE INKURAJON SJELLJET E SHENDETSHME

5- I PERGJIGJET KATASTROFAVE DHE ASISTON KOMUNITETIN NE SHERIM (MARRJEN E VETES)

6- SIGURON CILESI DHE AKSES TE SHERBIMEVE SHENDETSORE 

KONTEKSTI I SHENDETIT PUBLIK

INCIDENCA, PREVALENCA DHE SEVERITETI I SEMUNDJEVE NE KOMUNITET OSE POPULLATA DHE FAKTOR QE NJIHEN PER TA, DUKE PERFSHIRE INFEKSIONET, EKSPOZIMIN NDAJ NDOTEZVE DHE EKSPOZIME APO AKTIVITETE TE TJERA.

 

SHENDETI

SHENDETI ESHTE NJE GJENDJE E TE QENIT MIRE NE TRUP, MENDJE DHE SHPIRT, SE BASHKU ME NJE SENS PUSHTETI TE REZERVUAR TE BAZUAR MBI FUNKSIONET NORMALE TE ÇESHTJEVE, NJE KUPTIM PRAKTRIK I PARIMEVE TE JETES SE SHENDETSHME, NJE PERSHTATJE HARMONIKE NDAJ MJEDISIT (FIZIKE DHE PSIKOLOGJIKE); AI ESHTE NJE MJET I NJE JETE ME TE PASUR SHERBIMESH.

Created from Genci Dervishi & RC Studio 

copyright©2007 - 2008

 

News

Udhetim Turistik

15/11/2008 00:58
"MOS MUNGONI NE UDHETIMIN TUAJ" ORGANIZOHET NGA STUDENTET E SHENDETIT PUBLIK ME QELLIM TE AFROJ STUDENTET ME NJERI-TJETRIN, DUKE KRIJUAR NJE SOLIDARITET, I CILI ESHTE NJE NGA PARIMET BAZE NE SHENDTET PUBLIK. 2 NETE DHE 3 DITE NE KORCE DHE VOSKOPOJE. NGA DATA 21.11.2008 - 23.11.1008 CMIMI: 4300...
>>

Historia e Shendetit Publik

09/06/2007 20:49
  Historia e Shendetit Publik Te njohurit e histories ben te mundur zgjerimin e te kuptuarit te problemeve shendetsore te komunitetit dhe lehteson perballjen me to. Permes syve te histories ne mund te shohim se si shoqerite njerezore perpunuan konceptin e semundjes dhe e trajtuan ate....
>>

Shoqerite prehistorike

09/06/2007 20:48
Shoqerite prehistorike   Toka konsiderohet te ekzistoje prej rreth 4.5 miliarde vitesh, nderkohe qe veglat me te vjetra prej guri deshmojne pranine e paraardhesve te njeriut qe prej 2.5 milion vjetesh. Homo Erectus jetoi nga 1.5 milion deri ne 500 000 vite me pare dhe Homo Sapiens...
>>

Bota e lashte

09/06/2007 20:43
Bota e lashte Zhvillimi i bujqesise i sherbeu popullates njerezore ne rritje ta mbeshteste ekzistencen e saj jo vetem tek gjuetia, si dhe nxiti nje organizimin e shoqerive me komplekse. Tregetia dhe qeverisja ishin ishin te lidhura ngushte me zhvillimin e shoqerive urbane. Rritja e popullates...
>>

Periudha e mesjetes (shek. V - shek. X i e.s)

09/06/2007 20:42
Periudha e mesjetes (shek. V - shek. X i e.s) Perandoria romake mbaroi se ekzistuari si nje shtet I organizuar menjehere pas renies dhe plackitjes se Romes gjate shekullit te peste. Perandoria e lindjes mbijetoi ne Konstandinopoje, me nje qeverisje teper te centralizuar. Derisa u pushtua nga...
>>

Rilindja (1500 - 1750)

09/06/2007 20:41
Rilindja (1500 - 1750)   Shitblerjet, industria, tregetia, shoqerite tregetare dhe udhetimet zbuluese ne kerkim te tregjeve te reja cuan ne zhvillimin e klasave te mesme dhe qyteteve te pasura. Minierat, fonderite dhe manifakturat industriale lulezuan duke krijuar te mira...
>>

Periudha e mesjetes (shek. XI - shek. XV)

09/06/2007 20:41
Periudha e mesjetes (shek. XI - shek. XV)   Ne periudhen e mevoneshme feudale, konceptet e lashta hebraike dhe greko-romake mbi shendetin ishin ruajtuar dhe lulezuan ne perandorine muslimane. Gjate shekullit te 12-te mjeku dhe filozofi cifut Moses Maimonides, I trajnuar ne Kordova dhe I...
>>

Ky eshte fundi i botes - Vdekja e zeze

09/06/2007 20:37
Ky eshte fundi i botes - Vdekja e zeze  “Zhurma per murtajen e tmerrshme  te shfaqur ne Kine dhe qe po shperndahej permes Tartarise (Azia qendrore) ne Indi dhe Persi, Mesopotami, Siri, Egjipt, dhe ne te gjithe Azine e vogel kish mberritur ne Europe ne 1346.      ...
>>

Jenner dhe Lija

09/06/2007 20:36
Jenner dhe Lija  Në vitin 1796, Eduard Jenner (1749-1823), një mjek fshati në Gloustershire, në Angli, bëri hetime mbi mjekësinë popullore të zonës e cila thoshte se mjelëset kanë imunitet ndaj lisë për shkak se janë të ekspozuara ndaj lisë së gjedhëve.  Ai mori një kampion të lisë së...
>>

Themelimi i statistikave

09/06/2007 20:35
  Themelimi i statistikave Regjistrimi i lindjeve dhe vdekjeve përbëjnë bazën e demografisë. Epidemiologjia si disiplinë shkencore merr material nga demografia, sociologjia dhe statistikat. Bazat dhe arsyetimit shkencor në këto fusha u shfaqën në fillim të shekullit të shtatëmbëdhjetë, me...
>>

Search site

© 2008 All rights reserved Studentet E Shendetit Publik